LYAC komanda skelbia 2019 metų rezultatus.
Please look below for LYAC results of 2019.

Bendri LY dalyvių rezultatai / LY common results

LY rezultatai pagal bangu ruozus / LY results as per band

Bendri užsienio dalyvių rezultatai / Open Class section common results

Užsienio dalyvių rezultatai kiekviename ruože/ Open Class section results as per band

LYAC komanda pateikia jums preliminarius 2019 metų LYAC rezultatus. Džiugu, kad 2019 metais pavyko išvengti didesnių sutrikimų, susijusių su IT reikalais ir puslapio tvarkymu. Dalyviai, kurie siuntė turų ataskaitas galėjo stebėti savo ir kitų stočių pareikštus QSO su kitais operatoriais, analizuoti rezultatus, pasiekimus. Vis tik nepavyko išvengti teisėjavimo rezultatų pateikimo, dažnai jie atsirasdavo pavėluotai.
Užtikriname, kad 2020 metais teisėjavimo procesas vyks sklandžiai ir turai bus teisėjaujami sekančio mėnesio pirmą savaitę, o rezultatai publikuojami puslapyje http://lyac.qrz.lt/
Dalyvių skaičių dinamika išlieka neigiama. Aktyvių dalyvių mažėja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse, sumažėjo iš užsienio gaunamų ataskaitų skaičius. Galima ir realiausia priežastis – nepakankama NAC ir LYAC varžybų agitacija. Kitas faktorius, kuris neigiamai atsiliepia varžybų aktyvumui – dalyviai atsisako tradicinių ryšių modų (CW, SSB, FM) ir vis dažniau pasirenka skaitmeninę darbo rūšį FT8, kuri tampa vis populiaresnė, bet negali būti naudojama varžybų metu.

Kalbant apie LYAC 2019 metų rezultatus, vėl nuoširdžiai sveikiname ilgalaikį UTB entuziastą ir LYAC gerbėją Paulių LY2R iš Šeduvos, kuris jau eilę metų iškovoją pirmąją vietą bendroje įskaitoje ir pirmąją vietą kiekviename bangų ruože. Lyginant su 2018 metais, ženklų proveržį parodė Ričardas LY2FN, kuris iš aštuntos vietos pakilo net į antrąją. Tačiau dėl to, kad savo pozicijas apleido du atkaklūs dalyviai Rimgaudas LY2NA ir Stasys LY1CR, į trečią vietą šoktelėjo kolektyvas LY2WR, kuris iš naujo įsisavina UTB ruožus, šiais metais ir mikrobangų.

Kalbant apie FM įskaita, ir čia nebuvo staigmenų, nes LRMD prizą už geriausią rezultatą, parodytą dirbant tik FM, 2019 metais ir vėl iškovojo Andrejus LY2HQ. Antras yra Mironas LY3BBM, o trečias – reitinguose pakilęs Dainius LY2DR.

Užsienio stočių kategorijoje šiais metais staigmena – žinomas UTB operatorius iš Lenkijos Andžej SP2FRY , kuris šioje įskaitoje buvo nepralenkiamas ir iš antros vietos 2018 metais pakylo į garbingą pirmą vietą. Antroje vietoje yra mūsų kaimynas ir mikrobangų entuziastas Aleksandras RA2FGG, o trečioje – vietoje daugkartinis mūsų varžybų nugalėtojas iš Latvijos Viesturs YL2AJ

Apdovanojimai LY-kams bus įteikti 2020 LRMD VNS metu. Tiems, kurie negalės atvykti į VNS, apdovanojimai bus perduoti kitai būdais (asmeniškai, sąskrydžio metu, per QSL biurą).

Kaip ir 2019 metais, siekiant padidinti aktyvumą LYAC varžybose o, ypač, aukštesniuose ruožuose iš portabilių pozicijų, 2020 metais vėl bus įsteigtas specialus ir papildomas prizas aktyviausiam dalyviui, dirbsiančiam portabiliomis sąlygomis. Labai gaila, bet 2019 metais norinčiu pretenduoti į tokį apdovanojimą nebuvo. Raginame visus, kurie pretenduos į tokį apdovanojimą susisiekti su LY3UE tiesiogiai.
LYAC komanda taip pat kviečia visus galinčius ir norinčius prisidėti prie LYAC koordinavimo bei paremti šias varžybas įsteigiant savo apdovanojimus įvairiose nominacijoje. Kol kas LYAC komanda nesulaukdavo paramos iš LY-kų, tačiau potencialūs rėmėjai visada gali kreiptis į LYAC komandą arba į LRMD UTB koordinatorių norėdami įsteigti savo prizus! Susisiekite su mumis!
Būsime dėkingi už patarimus, bei rekomendacijas dėl LYAC programos patrauklumo pagerinimo, dalyvių motyvacijos, varžybų populiarinimo. Linkime jums gerų rezultatų 2020 metais ir malonių akimirkų eteryje.

Jūsų LYAC komanda, – Oleg LY3UE, Simonas LY2EN, Saulius LY1VP

Trackback URI | Comments RSS

Palikite komentarą