LYAC komanda džiaugiasi galėdama pristatyti Jums 2014 metų varžybų rezultatus!

Bendri LY dalyvių rezultatai
LY rezultatai pagal bangu ruozus
Užsienio dalyvių rezultatai / open class section results

2014 metų UTB LYAC aktyvumo dienų apžvalga ir analizė

2014 metų teisėjavimo darbai vyko pakankamai sklandžiai ir operatyviai. Prie teigiamo proceso vykdymo prisidėjo ir visi dalyviai, kurie tvarkingai siuntė teisėjų kolegijai savo ataskaitas. Šiai metais vertėtų pagirti LYAC dalyvius, nes teisėjų kolegija beveik neturėjo papildomų rūpesčių dėl pateikiamų ataskaitų formato, arba pavėluotų ataskaitų. Malonu buvo jausti pozityvų dalyvių požiūrį į LYAC programos vystimą ir patį teisėjavimo procesą, bei pateikiamų rezultatų vertinimą.
Matomai dauguma LYAC dalyvių pastebėjo, kad 2014 metais ženkliai išaugo dalyvių iš Baltarusijos skaičius. Išties, glaudžiai bendradarbiaujant su Baltarusijos naujai suformuoto UTB komiteto nariais, pavyko padidinti mūsų kaimynų aktyvumą šiose varžybose. Savo ruožtu kolegos iš Baltarusijos taip pat džiaugiasi, kad LY-kai noriai atsuka antenas ir į EW pusę, tuo paskatindami Baltarusijos stotis aktyviau dirbti eteryje ir agituoti kitus. Statistikos skaičiai įspūdingi. Jei pirmais LYAC metais LY-kų žurnaluose buvo vos keli Baltarusijos stočių šaukiniai, tai šiais metais, galima suskaičiuoti 10-20 dalyvių 144MHz ruože, o ataskaitas atsiunčia iki 30 EW stočių.
Šiais, 2015 metais dar daugiau palaikysime tokią iniciatyvą, nes su LY-kų pagalba Baltarusijos komitetas nusprendė įsteigti oficialias EWAC varžybas, prie kurių teisėjavimo prisidės ir LYAC komitetas. Tikimės, kad tai dar labiau padidins aktyvumą ir paskatins dalyvavimą. Tikrai malonu žinoti, kad savo optimizmu LY-kai įkvėpė ir kolegas iš Baltarusijos, ir dabar rytinę / pietinė kryptis nebebus tokia nyki kaip anksčiau.
Dalyvių rezultatų vertinimo kriterijai išliko tokie patys, kaip ir praeitais metais. Buvo vertinami geriausi devyni kiekvieno turo rezultatai, o už pasiektą vietą (nuo 1 iki 8 ) buvo skiriami taškai. Bendras rezultatas – visų turų ir surinktų taškų sumą.
Kaip ir daugelį metų iš eilės absoliučiu ir nenugalimu LYAC prizininku pelnytai tapo UTB entuziastas Paulius Beirutas LY2R iš Šeduvos. Už parodytą rezultatą Paulius papildomai apdovanojamas LRMD prizu. Antroje vietoje yra mikrobangų (ir ne tik) entuziastas Aloyzas, kurio rezultatą nulėmė dalyvavimas mikrobangų turuose. Trečioje vietoje, – stabiliai gerus rezultatus rodantis Rimgaudas LY2NA iš Jurbarko. Tradicinį LRMD prizą už geriausią rezultatą, parodytą dirbant tik FM, 2014 metais iškovojo Arūnas LY3OO.
Kai kurie dalyviai pasiekė puikių rezultatų šiais metais ir pakilo reitingų lentelėje į viršutines pozicijas. Džiugina nemažėjantis dalyvių aktyvumas ir noras siekti aukštesnių pozicijų reitingų lentelėje.
Užsienio dalyvių tarpe nugalėjo vėl aktyviai pradėjęs 2014 metais dirbti UTB ruožuose kaimynas iš Latvijos Gunars YL2GD, kuris buvo nepralenkiamas užsienio stočių tarpe. Užsienio dalyviai, kurie savo dalyvavimų palaiko LYAC ir atsiunčia ataskaitas, tradiciškai išlieka mūsų kaimynai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos.
Visi prizai ir apdovanojimai nugalėtojams bus įteikti LRMD VNS metu, kovo pradžioje. Kviečiame atvykti į VNS ir atsiimti savo apdovanojimus VNS metu! Tiems, kurie negalės šiais metais atvykti į LRMD VNS, apdovanojimai bus perduoti kitais būdais.
LYAC komanda taip pat kviečia visus galinčius ir norinčius prisidėti prie LYAC koordinavimo ir teisėjavimo proceso, bei paremti šias varžybas įsteigiant savo apdovanojimus įvairiose nominacijoje. Kol kas LYAC komanda negavo jokios informacijos iš LY-kų, kurie sutiktų savo įsteigtais apdovanojimais paremti 2014 / 2015 metų LYAC dalyvius. Tačiau potencialūs rėmėjai visada gali kreiptis į LYAC komandą arba į LRMD UTB koordinatorių norėdami įsteigti savo prizus! Susisiekite su mumis!
Linkime dalyviams neprarasti vis augančio aktyvumo LYAC ir pasiekti dar geresnių rezultatų.

Su geriausiais linkėjimais: LYAC komanda (Saulius LY1VP, Kostas LY1KL, Oleg LY3UE).

Trackback URI | Comments RSS

Palikite komentarą