LYAC komanda džiaugiasi galėdama pristatyti Jums ilgai lauktus 2013 metų varžybų rezultatus! 2013-jųjų metų teisėjavimas nebuvo visiškai sklandus, jis pareikalavo iš LYAC komandos narių, kurie aktyviai dirba ir su kitais LRMD projektais, papildomų pastangų ir laiko. Tačiau, nepaisant visų nesklandumų ir vėlavimų šį aktualų darbą pavyko užbaigti ir pristatyti jums.
Dalyvių rezultatų vertinimo kriterijai išliko tokie patys, kaip ir praeitais metais. Buvo vertinami geriausi devyni kiekvieno turo rezultatai, o už pasiektą vietą (nuo 1 iki 8 ) buvo skiriami taškai. Bendras rezultatas – visų turų ir surinktų taškų sumą. Didelę reikšmę galutiniam dalyvių rezultatui turėjo darbas ne tik tradicinėse 2m ir 70cm ruožuose, bet ir dalyvavimas 1,3GHz, 2,3GHz ir aukštesnėse ruožuose. Kai kam iš dalyvių tai buvo lemiama.
Kaip ir daugelį metų iš eilės absoliučiu ir nenugalimu LYAC prizininku pelnytai tapo UTB entuziastas Paulius Beirutas LY2R iš Šeduvos. Jo nesibaigiantis entuziazmas, puiki techninė stoties bazė ir aktyvus darbas eteryje jau daug metų iš eilės nulemia aukštus rezultatus UTB varžybose. Už parodytą puikų rezultatą Paulius papildomai apdovanojamas prizu. Antroje vietoje yra Kaunietis Ričardas LY2FN, kurio rezultatą nulėmė dalyvavimas mikrobangų turuose. Trečioje vietoje, – vis geresnius rezultatus rodantis Rimgaudas LY2NA iš Jurbarko.
Užsienio dalyvių tarpe nugalėjo aktyviai 2013 metais dirbantis UTB ruožuose kaimynas iš Latvijos Viesturs YL2AJ, kuris buvo nepralenkiamas užsienio stočių tarpe. Užsienio dalyviai, kurie savo dalyvavimų palaiko LYAC ir atsiunčia ataskaitas, tradiciškai išlieka mūsų kaimynai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos. Juntamai padidėjo Baltarusijos stočių aktyvumas.
Lietuvos dalyvių rezultatų lentelė atrodo labai panaši į 2012 lentelę. Dalyviai praktiškai išliko tie patys, tik įvyko iškovotų vietų rotacija. Kai kurie dalyviai pasiekė puikių rezultatų šiais metais ir pakilo reitingų lentelėje į viršutines pozicijas. Džiugina nemažėjantis dalyvių aktyvumas ir noras siekti aukštesnių pozicijų reitingų lentelėje.
Tradiciškai, prizinių vietų nugalėtojams bus įsteigti diplomai. Paulius LY2R ir Viesturs YL2AJ papildomai bus apdovanoti prizais. Tradicinį LRMD prizą už geriausią rezultatą, parodytą dirbant tik FM, vėl iškovojo Audrius LY3BRA iš Kauno.
Kaip ir buvo pranešta 2013 metų pradžioje, vienas iš LY-kų, privačia iniciatyva, įsteigė papildomą apdovanojimą dalyviui, parodžiusiam geriausią 2013 metų rezultatą nesinaudojant on-line realaus laiko pokalbių svetainėmis (pvz. ON4KST) ir panašiais resursais. Įvertinus 2013 metų LYAC rezultatus, įsteigto apdovanojimo iniciatorius nusprendė palaikyti net du LYAC dalyvius, kurie atitiko iškeltas sąlygas ir pažadėjo apdovanoti geriausius rezultatus parodžiusius dalyvius 2m ir 70cm turuose atskirai. Atitinkamai jais tapo Vaclovas LY3PEJ (2m turai) ir Audrius LY3BRA (70cm turai). Jie apdovanojami anteniniais mažo triukšmo signalo stiprintuvais (angl. LNA – low noice amplifier). Vaclovas apdovanojamas 70cm ruožo LNA, o Audrius – 2m ruožo LNA.
Kol kas LYAC komanda negavo jokios informacijos iš LY-kų, kurie sutiktų savo įsteigtais apdovanojimais paremti LYAC dalyvius. Tačiau potencialūs rėmėjai visada gali kreiptis į LYAC komandą norėdami įsteigti savo prizus! Susisiekite su mumis!

Visi prizai ir apdovanojimai nugalėtojams bus įteikti artimiausio LRMD VNS metu, kovo pradžioje. Kviečiame atvykti į VNS ir atsiimti savo apdovanojimus VNS metu! Tiems, kurie negalės šiais metais atvykti į LRMD VNS, apdovanojimai bus perduoti kitais būdais.
LYAC komanda taip pat kviečia visus galinčius ir norinčius prisidėti prie LYAC koordinavimo ir teisėjavimo proceso. Jūsų pagalba bus tikrai gera parama LRMD ir visai neoficialiai LYAC kolektyvo komandai, nes dėl kitų lygiagrečiai vykdomų įsipareigojimų komanda negali užtikrinti operatyvaus darbo ir turų teisėjavimo. Šiais, 2014 metais, stengsimės supaprastinti teisėjavimo rezultatų formato pateikimą ir kitus faktorius, kurie leis pagreitinti teisėjavimo procesą.
Linkime dalyviams neprarasti vis augančio aktyvumo LYAC ir pasiekti dar geresnių rezultatų.

BENDRA REZULTATŲ LENTELĖ
Šaukinys Vieta Taškai Apdovanojimas
LY2R 1 40 Diplomas
LY2FN 2 21 Diplomas
LY2NA 3 20 Diplomas
LY3A 4 15 Diplomas
LY1CO 5 13 Diplomas
LY1BWB 6 10 Diplomas
LY2BJ 7 8 Diplomas
LY1CR 8 8 Diplomas
LY2BCE 9 3 Diplomas
LY2VA 10 2 Diplomas
LY2WR 11 1 Diplomas
LY1T 11 1 Diplomas
LY3PEJ 11 1 Diplomas

Bendrus LYAC 2013 rezultatus galite rasti čia:
LYAC 2013 rezultatai.pdf

Su geriausiais linkėjimais
LYAC komanda (Saulius LY1VP, Kostas LY1KL, Oleg LY3UE).

Trackback URI | Comments RSS

Palikite komentarą