Pasiruošimas WAL/LHFA ekspedicijai

Atgal

Informacijos rinkimas apie Obonių piliakalnį  

  Taip jau gavosi kad buvau pasitraukęs iš HAM Radio geriems 7 metams. Nieko doro nenuveikiau per tą laiką, tiesiog buvo kiti pomėgiai, kiti rūpesčiai ir kiti džiaugsmai. Icom'ai ir Kenwood'ai sėkmingai praleido šį laikotarpį sofos stalčiuje supakuoti į plastiko maišelius ir "užsikūrė" be didesnių  problemų vos tik gavę maitinimą ir antenas. Tiesa, pastarąsias padėjo išsikelti Šarūnas LY2SQ. Jis ir pamestas jungtis parūpino ir morališkai palaike LY3KB grįžimą į radijo mėgėjišką veiklą. Tokia ekspedicijos priešistorė.

  Nemoku aš sėdėt vietoje, tad vos pajautus eterį pradėjo kirbėt mintis kad vertėtų grįžti prie mobile/portabile veiklos.

  Šarūnas LY2SQ sutiko palaikyti kompaniją. Tad komanda kaip ir yra, jei nenutiks kokių nenumatytų bėdų.

  Tokių minčių genamas mestelėjau į eterį žinutę kad norėčiau idėjų busimai WAL/LHFA ekspedicijai pirmam birželio savaitgaliui. Trafiko metu LY2KM Petras pakvietė pašnekėti apie tai. Po trafiko pokalbio metu gavau Petro pasiūlymą aktyvuoti sunkiai prieinamą Obonių piliakalnį (P-14, Šimonių sen., Kupiškio r.)

  LHFA bazėje nesunkiai radau piliakalnio koordinates ir kitus duomenis. Pasirodo buvę Biržų RC nariai Nerijus ir Igoris yra iš tų kraštų ir pradėjus diskusiją LRMD Radijo Forume gavau vertingos informacijos. Idėjų kaip pasiekti piliakalnį davė ir kiti kolegos. ->Diskusiją Forume rasite čia. <-

  Naudodamasis Google Map, Google Earth žemėlapiais ir rastomis piliakalnių duomenų bazėmis nesunkiai radau galimas privažiavimo/priėjimo vietas iki P-14 Obonių piliakalnio. ->Žemėlapiai čia<-.

  Belieka iškelti komandai tikslus, suplanuoti maršrutą ir įgyvendinti.

  Kadangi birželio pirmą pilną savaitgalį vyksta WAL varžybos, tai suradus tinkamas vietas darbui eteryje galima pabandyti sudalyvauti WAL varžybose ir po to aktyvuoti porą ar trejetą piliakalnių. Šarūnas neatmetė šios idėjos. Tad kol kas lieku planuose prie šio varianto. 

  Kai bus nauja informacija apie planuojamą ekspediciją - atnaujinsiu info tinklapyje.


Obonių piliakalnis žiemą. Info iš "Lietuvos piliakalniai"

73! de LY3KB

PS. Ekspedicija įvyko 2013-06-15. Skaitykite apie ją čia.

Nuotraukas iš ekspedicijos rasite čia.

Atgal

LY5V QSL

Solar Data

Last Activity